maera ' s blog banner

create your own banner at www.mieraamyrakzz.blospot.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Monday, April 04, 2011

Muslimah Solehah yang Bebas daripada Fesyen !

Saya menemui satu pengakuan tulus dan jujur lewat tulisan seorang wanita Barat bernama R.Stevenson dalam The Toronto Star bertarikh 23 Januari 2002, berhubung etika pemakaian wanita Islam. Sebagai seorang Muslimah, saya amat terharu membaca kata-katanya itu.

Menurut beliau, berdasarkan pengamatannya, wanita muslimah kelihatan bebas daripada terperangkap dengan fesyen. Mereka bebas daripada menjadi bahan pembandingan, tidak perlu risau soal diet dan tidak perlu berbelanja besar untuk mendapat pengiktirafan lelaki ajnabi. Wanita yang menjadi mangsa fesyen sebenarnya tidak lebih daripada menjadi bahan pameran dan kepuasan nafsu semata-mata.Wanita muslimah yang bebas tidak perlu bersaing untuk menunjukkan kemegahan. Namun mereka masih mempunyai daya tarikan yang tersendiri. Daya tarikan tersebut tersembunyi di sebalik rasa taqwa, akhlak dan kesederhanaan mereka..

ingin baca lebih lanjut? sila dapatkan Majalah SOLUSI Isu No.30 di kedai buku yang berhampiran dengan anda sekarang!       -Dunia dicipta untuk manusia, manusia dicipta untuk akhirat- :)

2 comments: